میله هدایت کننده
میله هدایت کننده یا ، عنصری اساسی در بسیاری از سیستمها و دستگاههای صنعتی و مکانیکی است. این قطعه با هدایت حرکت اجسام و قطعات مختلف، نقش بسیار مهمی در دقت و کارایی سیستم ایفا میکند. میلههای هدایتکننده یا راهنماها، […]
سیستم چاه ارت از اجزای مختلفی تشکیل شده است که مهم ترین آنها عبارتند از: الکترود ارت، سیم ارت و نقطه اتصال ارت
چاه ارت در ساختمانها، تاسیسات صنعتی و تجاری و سایر مکانهایی که تجهیزات الکتریکی وجود دارد، کاربرد دارد. این سیستم برای حفاظت از جان انسانها در برابر برقگرفتگی و همچنین حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر آسیبهای ناشی از جریانهای الکتریکی ضروری است. در این مقاله میخواهیم به اختصار از سیستم چاه ارت سبدی که یکی از انواع سیستم چاه ارت است، صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
یکی از انواع چاه ارت است که در آن از سیم مسی به عنوان الکترود ارت استفاده میشود. سیم مسی به شکل سبد بافته میشود و در عمقی بین 0.5 تا 2 متر در زمین دفن میشود.
برای تهیه سیم مسی میتوانید با شماره 33959124-021 تماس بگیرید.
مزیت چاه ارت سبدی نسبت به سایر انواع چاه ارت، این است که سطح تماس سیم مسی با خاک بیشتر است. این امر باعث میشود که چاه ارت سبدی مقاومت کمتری داشته باشد و در نتیجه، جریان الکتریکی را بهتر به زمین هدایت کند.
چاه ارت سبدی معمولاً در مکانهایی که خاک دارای مقاومت مخصوص بالا است، استفاده میشود. این امر به این دلیل است که در خاکهای با مقاومت مخصوص بالا، چاه ارت صفحهای یا لولهای نمیتواند به خوبی جریان الکتریکی را به زمین هدایت کند.
کنترل چاه ارت سبدی نیز باید به طور منظم توسط افراد متخصص انجام شود. در صورت مشاهده هرگونه خرابی در چاه ارت، باید نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام شود. البته اگر از ملزومات چاه ارت مرغوب استفاده کنید این اتفاق به این زودیها نمیافتد.
مزایا و معایب بافت سبدی چاه ارت به شرح زیر است:
مزایا:
سطح تماس بیشتر سیم مسی با خاک باعث میشود که چاه ارت سبدی مقاومت کمتری داشته باشد و در نتیجه، جریان الکتریکی را بهتر به زمین هدایت کند.
چاه ارت سبدی در مکانهایی که خاک دارای مقاومت مخصوص بالا است، میتواند عملکرد بهتری داشته باشد.
معایب:
اجرای این نوع چاه ارت نسبت به سایر انواع چاه ارت دشوارتر است.
سیم مسی در چاه ارت به شکل سبد، ممکن است در اثر عوامل محیطی، مانند خوردگی، آسیب ببیند.
مزایای این نوع چاه ارت بیش از آنچه که در این مقاله نوشتیم است، توصیه میشود از اگر امکان و شرایطش بود از آن استفاده شود.
بافت سبد چاه ارت معمولا به دو روش انجام میشود:
در این روش سیم مسی به شکل یک سبد ساده بافته میشود. این روش ساده ترین روش بافت سبد چاه ارت است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
در این روش، سیم مسی به شکل یک مارپیچ بافته میشود. این روش پیچیدهتر از روش بافت ساده است، اما مقاومت بیشتری در برابر جریان الکتریکی دارد.
برای بافت سبد چاه ارت، به سیم مسی با قطر حداقل 50 میلی متر نیاز است. همچنین، باید از سیم مسی با کیفیت بالا استفاده شود تا در اثر عوامل محیطی، مانند خوردگی، آسیب نبیند.
مراحل بافت سبد چاه ارت به شرح زیر است:
نکته: پس از بافت سبد چاه ارت، باید آن را به طور کامل در خاک دفن کنید. همچنین، باید سیم ارت را به سبد جوش دهید تا جریان الکتریکی به زمین هدایت شود.
چاه ارت سبدی یکی از انواع چاه ارت است که در آن سیم مسی به شکل سبد بافته میشود. مزیت این نوع چاه ارت نسبت به سایر انواع چاه ارت، این است که سطح تماس سیم مسی با خاک بیشتر است. این نوع بافت چاه ارت مزایا و معایبی به همراه دارد ولی توصیه میشود از معایب جزئی آن چشمپوشی شود و نسبت به استفاده از این نوع چاه ارت اقدام کنید. طریقه نصب، طریقه بافت و انواع روشهای بافت را در این مقاله توضیح دادهایم.
هر سؤالی داشتید در قسمت کامنتها بفرمایید.